Materialer

Et bjælkehus fra Finlog bygges af kvalitetstræ fra det nordlige og centrale Finland.

De barske vækstforhold i Finland får træerne til at vokse langsomt med små årringe og tætte fibre til følge. Sammenlignet med træ fra sydligere lande har bjælkerne fra Finland bedre varmeisolerende egenskaber.

Bjælkerne bliver udskåret og forarbejdet af Finnlamelli Oy, Finland efter en høj kvalitetsstandard i henhold til Finnlamelli Oy´s kvalitetsnormer.

Øvrige byggematerialer, såsom vinduer, døre, tagsten mv., er af dansk standard og kvalitet.

Den unikke firkantede bjælke er fremstillet ved, at bjælken er skåret igennem på langs, vendt om og limet sammen igen. Hermed opnås at kernetræet - som er bjælkens hårdeste del - bliver bjælkens yderflader. En hård yderflade betyder en længere holdbarhed uden skader fra råd- og svampeangreb. Af sidegevinster kan nævnes, at bjælken bliver formstabil - dvs. bjælken ikke ”slår sig” - samt at den ikke vil få vindsprækker, ligesom almindelige bjælker normalt vil få.

Af bjælker kan vi tilbyde flere, - lige fra en 88 mm i tykkelsen og op til en 202 mm i tykkelsen.

Vælges den tykke bjælke på 202 mm kan det være muligt at få det godkendt efter det danske bygningsreglement uden at ydervæggene bliver isoleret yderligere.

Vælges den tynde bjælke på 88 mm er det nødvendigt at opbygge en traditionel isolering på indersiden af bjælken, som afsluttes med f.eks. en gipsplade. Hermed har I mulighed for farvevalg.

Til sidst skal det nævnes, at det også vil være muligt at lade kun nogle af bjælkevæggene stå synlige, f.eks. den i stuen ud mod haven. Hermed kan I nyde synet og charmen ved at bo i et bjælkehus.

 
 
 

Den firkantede bjælke

   

Det gode indeklima

   

Vedligeholdelse